Hoe wordt geitenkaas gemaakt?

Het begint natuurlijk allemaal met de melk van onze geiten.

Deze melk wordt opgewarmd en daarna heeft het de tijd nodig om te stremmen. Na het stremmen, lijkt het stremsel op kwark van een kwarktaart en wordt de gestremde melk gesneden. Vervolgens wordt na het snijden een gedeelte van de wei afgeschept. Daarna wordt het stremsel opgewarmd en wordt het een poos rustig geroerd. Dit proces wordt nog een keer herhaald en daarna laten we het stremsel rusten. Tot slot wordt het in de vormpjes geperst en kan de kaas rijpen. Dan zijn we nog niet klaar want na ongeveer een dag gaat de kaas in een pekelbad. Als de geitenkazen uit het pekelbad kunnen, laten we ze drogen waarna ze een mooi coatinglaagje krijgen. Daarna krijgen ze de tijd om rustig na te rijpen en worden ze elke dag gepoetst en gekeerd.

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen en te zien. Nieuwsgierig geworden hoe geitenkaas wordt gemaakt? Kom eens een kijkje nemen tijdens het kaas maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *