Hoe wordt geitenkaas gemaakt?

Het begint natuurlijk allemaal met de melk van onze geiten.

Deze melk wordt opgewarmd en daarna heeft het de tijd nodig om te stremmen. Na het stremmen, lijkt het stremsel op kwark van een kwarktaart en wordt de gestremde melk gesneden. Vervolgens wordt na het snijden een gedeelte van de wei afgeschept. Daarna wordt het stremsel opgewarmd en wordt het een poos rustig geroerd waarna we het stremsel laten rusten. Tot slot wordt het in de vormpjes geperst en na het persen kan de kaas rechten en na rijpen. Dan zijn we nog niet klaar want na ongeveer 10 uur gaat de kaas in een pekelbad. Als de geitenkazen uit het pekelbad komen, laten we ze drogen waarna ze een mooi coatinglaagje krijgen. Daarna krijgen ze de tijd om rustig verder te rijpen en worden ze elke dag gepoetst en gekeerd.

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen en te zien. Nieuwsgierig geworden hoe geitenkaas wordt gemaakt? Kom eens een kijkje nemen tijdens het kaas maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-10.png